Morotskaka

25.01.2014 14:17

Svärmors recept på morotskaka har jag använt i många år. En riktig favorit hos många, framför allt min son.

Bottnen:
4 ägg,
3 dl socker,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bikarbonat,
2 tsk kanel,
1 tsk salt,
1 tsk vaniljsocker,
1 1/2 dl sojaolja,
4 dl morötter.

Glasyr:
100 gram smör,
2 pkt Philadelphia ost (naturell),
250 gram florsocker,
1 tsk vaniljsocker.

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda i en separat skål: vetemjöl, bikarbonat, kanel, salt, och vaniljsockret. Häll över det i äggsmeten och vispa en liten stund till. Riv morötterna på det minsta av rivjärnet, kläm ur all saft och blanda ihop med oljan. Häll över morötterna i smeten och rör i med en slev. Häll över det i en smord springform och grädda i nedersta delen av ugnen i ca en timme, på 190 grader.

Gör i ordning glasyren genom att röra ihop rumstempererad smör, ost, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan när den har svalnat.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden