Norska lappar

29.05.2014 15:12

Till dagens lunch, gjorde jag några norska lappar. Dessa påminner om våra vanliga plättar och är väldigt uppskattade av barn. Ett bra alternativ när man har tröttnat på pannkakor. Jag tycker om att ha syrap till dessa, men även annan pålägg är lika gott. Honung är bra och choklad som är kanske inte det nyttigaste, men mest uppskattad här hemma.

2 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl filmjölk
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här: Vispa ägg med socker för ett par minuter. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat, filmjölk och vaniljsocker. Blanda väl. Värm upp en stekpanna med en klick smör i. När pannan är varm, häll i smet med en lite större skedd och stek på inte alltför hög värme så att den hinner bli genomstekt. Servera direkt med syrap, honung, choklad eller annat gott till.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden