Pannacotta med choklad och glitter

 Dagen innan Jul fick jag för mig att jag inte hade tillräkligt med godsaker till Julbordet. Inte alls berättigad fick jag erfara, men det fick mig svänga ihop lite pannacotta också så där i sista stunden. Super gott och super sött när man gör små portioner. Såg ganska festligt ut på dessert bordet, toppade med jordgubbar och guldglitter (ättbart såklart). Kul!

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
100 g vit eller mjölk choklad (jag valde hälften var)
2 st gelatinblad
jordgubbar till garnering
Gör så här: Lägg gelatingladen i kall vatten för ca 10 minuter. Värm upp grädden tillsammans med vaniljstången (den snittas på mitten först och alla frön skrappas ur) Låt koka  1-2 minuter utan att koka över. Ta kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången och kasta den. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt svalna lite. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinen smält. Häll upp i portionsskålar och garnera efter att de stelnat i kylskåpet.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden