Pannacotta med jordgubbar och vaniljsås

10.01.2018 19:31

 Pannacotta är aldrig fel. Provade att servera det tillsammans med jordgubbar och vaniljsås. Ganska enkelt att göra också..... för att få de i diagonal som jag gjorde, behövs det bara att ställa burkarna på sned under tiden pannacottan stelnar.

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
100 g mjölk choklad
2 st gelatinblad
jordgubbar till garnering och vaniljsås (jag valde det färdigköpta sorten)
Gör så här: Lägg gelatingladen i kall vatten för ca 10 minuter. Värm upp grädden tillsammans med vaniljstången (den snittas på mitten först och alla frön skrappas ur) Låt koka  1-2 minuter utan att koka över. Ta kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången och kasta den. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt svalna lite. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinen smält. Häll upp i små glas och låt stelnat i kylskåpet. Tillsätt jordgubbar i små bitar och fyll upp med vaniljsås.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden