Pepparkakshus 2015

29.11.2015 20:57

Mitt pepparkakshus för i år. Själva byggnationen är kanske inte så märkvärdig, men jag valde att lägga ner tiden på detaljerna i dekorationen i stället. De däremot, tog mig ca 2 timmar att göra, för varje sida...(borträknad från de gånger jag misslyckad, d.v.s..... ) Har varit lite besatt av att lära mig göra spetsen som jag klädde huset med.. Den är inspirerad av den så kallad Hardangersöm och är gjort på frihand av glasyr som jag gör av äggvita, florsocker och några citron droppar. Med en stadig hand och väldigt mycket tålamod, var jag äntligen färdig för att sätta ihop alla delar idag, efter ca 2 veckor förberedelser. Taket är gjord av några hundra små bitar i sockerpasta... Jag är sååå glad av att jag äntligen är färdig, och kommer verkligen att få sova gott nu, för första gången på 2 veckor. Ha en fin Första Advent alla!

Read about it in English here!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden