Pepparkakstiramisú

03.12.2014 21:58

Just när man tror att man har kommit på en aldeles egen smaskig recept, blir man ganska besviken när man, vid första internät sökning, inser att ganska många andra har hunnit upptäcka samma recept långt förre dig. Men, men......, det spelar egentligen ingen roll, eftersom det bara bevisar att så många kan inte ha fel. En bra recept är en bra recept.

Read about it in English here!

Recept för 6 personer.

2 ägg
2 msk florsocker
250 g mascarpone
2 msk Baileys likör
ca 1 dl stark kallt kaffe
pepparkakor (ca 15st)
2 msk kakao

Gör så här: Vispa äggulor med florsocker poröst. I en annan skål, vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Vispa marcarpone med likören och vänd ner i äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan. Bryt pepparkakorna i bitar, lägg i t.ex glasburkar, och droppa överca 1-2 msk kaffe på varje. Spritsa mascarponekrämen över pepparkakorna i burkarna. Låt stå kallt minst en timme (helst över natten). Sikta över kakao med hjälp av en tesil innan servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden