Pepparrot cheesecake

Recept på en matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring som jag hittade på Ica's hemsida.  Servera den välkyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Den blev perfekt som förrätt till Påsk middagen.

Botten:
8 skivor kavring (ca 200 g)
50 g smör
Fyllning:
2 dl färsk pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 citron
200 g naturell färskost
1/2 msk honung
2 ägg
1 msk majsstärkelse
peppar
Garnering
1 kruka gräslök
Till servering
rökt lammfiol
Gör så här: Sätt ugnen på 125°C.
Botten: Mixa kavringen med smöret i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port).
Fyllning: Skala och riv pepparroten. Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i pepparroten. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 10 minuter. Sila ifrån pepparroten, tryck med en sked så att all grädde kommer med. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda pepparrotsgrädden med citronskal, färskost, honung, ägg, och majsstärkelse. Smaksätt med citronsaft och peppar. Häll fyllningen i formen. Grädda cheesecaken mitt i ugnen ca 1 timme eller tills den blivit fast. Låt den svalna. Hacka gräslöken.
Till servering: Servera tunna bitar kall cheesecake garnerad med gräslök tillsammans med rökt lammfiol.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden