Piggis in a mad cake

22.01.2016 17:12

Ikväll är jag bjuden på en liten tjejfest hemma hos en kollega till mig .... och kvällens aktivitet, förutom att äta och dricka lite gott, blir att bada ute i den uppvärmda bubbelpoolen. "Bara" minus 5 grader ute visar termometern, men vi skall göra det oavsett. Det är med lite blandade känslor som man ser fram emot det, med tanke på att en större fryslort än mig, får man leta efter länge. Den som lever får se, men kommer det inga fler inlägg efter denna, så vet ni alla varför; då har jag frusit fast i poolen, men en cigarett i mungipan och mössan på sned.....men iförd i min fina bikini i alla fall. Och efter att ha läst det här, förstår Ni också hur jag valde temat på dagens tårta som jag skall ha med mig. En chokladtryffel tårta, med söta grisar gjorda i sockerpasta, klädd med KitKat choklad och waffle rullar, och lite krossade maränger som snö. Ha en fin fredagskväll alla!

Browniebotten:
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
120 gram smör
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
en nypa salt
Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader C. Smält chokladen (gärna hackad) med smör i en kastrull. Låt svalna lite. Blanda i båda sockersorterna och vispa för hand. Ha i ett ägg i taget medan du vispar. Rör sedan i vanilj, mjöl och salt till allt är blandat. Häll smeten i en form på 18 cm (går bra med en större också, men då blir tårtan lite lägre) gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna helt.
Oreo fyllning:
2 pkt Oreo kex (ca 300 gram)
200 gram Philadelphia ost
Gör så här:
I en mixer, kör kexet och osten tills allt är helt blandat. Häll fyllningen över browniebottnen och släta till.
Mjölkchoklad ganache:
1 1/4 dl grädde
150 gram ljuschoklad
Gör så här: Koka upp grädde. Hacka chokladen och ha i en skål. När grädden har kokat upp så häll det över chokladen. Vispa sedan för hand ihop grädden och chokladen. Låt svalna lite innan du häller det över fyllningen. Ställ i kylen, gärna över natten. Ta fram tårtan en liten stund innan den skall serveras.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden