Popcorn pops

29.05.2014 14:31

Min son bara älskar popcorn (det gör vi alla i min familj för den delen) och vi har ofta det till fredagsmyset.. När vi fick redan på att han fick nästan alla rätt på sina första Nationella prover, ville vi såklart belöna honom. Vi köpte en popcorn maskin till han, en väldigt smidig och fin liten sak från americanpopcorn.se, som vi numera använder nästan dagligen. Självlklart var min första tanke, vad kan jag baka med popcorn? Det blev några popcorn pops där jag blandade popcorn och karamell som jag formade till små pops. Det salta och det söta blev väldigt bra tillsammans om man få fråga mig. Det är bara att njuta.

1 skål med popcorn och en sats med karamell plus några sugrör eller lollipops pinnar

Karamell:

2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1dl socker
2 dl brun farin socker
2 tsk vaniljsocker
20 gram smör
70 gram flyttande glykos

Gör så här: Lägg alla ingredienser i en kastrull på spisen och koka på medelvärme tills nu når 120 grader C. Rör i då och då och fuska inte med graderna även om det tar lite tid. Det är viktigt för att få rätt konsistens på karamellen.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll över popcornen. Se till att det inte finns med några opoppade korn så slipper du ett besök hos tandläkaren senare. Häll över det varma karamellen och blanda snabbt in popcornen. Forma små bollar av popcornmassan och tryck in en halv sugrör. Förvara dessa i rumstemperatur.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden