Princess cupcakes

05.05.2014 23:07

Vad tror ni oddsen är att en liten tjej  kommer att välja just rosa/princess tema til sin 5-års kalas? Inte helt otippat, eller hur? Min dotter hade en väldigt lång listan på vad mamma skulle baka till kalaset och fantasin har aldrig florerat så mycket som när hon skulle berätta sina storslagna planer på vad tårtan skulle innehålla.  Efter att ha tagit bort några önskemål som kanske inte var helt genomtänkta med ändå väldigt roliga, kom vi fram till att en våningstårta, jordgubbar, choklad, cupcakes och marsmallows skulle endå vara en bra mix. Självklart skulle allt gå i rosa toner och samtidigt var alla dagis killar bannlysta från kalaset. Som Ni förstår var detta lite extra roligt att göra och hennes glädje när hon såg att saker började ta form var bara helt underbart att se.

Princess cupcakes gjorde vi på en vanlig, enkel cupcake smet, rosa choklad frosting och det bästa av allt, hitade jag dessa fina princessor i Wiltons sortiment som gjorde alla små tjejer runt bordet drog en liten söt wow...... Väldigt fin dekoration som går jätte bra att återanvända.

Cupcakes:

5 dl vispgrädde
200 gram smör
3 dl socker
4 ägg (rumstempererade)
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj extrakt

Gör så här: Det är viktigt att smör och ägg är rumstempererade för att få bästa resultatet. Vispa det mjuka smöret med sockret till en luftig smörkräm. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa en bra stund tills du får en fin fluffy konsistens.Tillsätt mjöl och bakpulver som du har siktat 3 gången för bästa resultatet. Tillsätt även vispgrädde och vaniljextrakt och blanda väl med en slickepott. Fyll muffinsformar till mer än hälften och grädda i ca 25 minuter på 200 graders värme C. Låt svalna helt innan du spritsar på frostningen.

Frosting:

3 dl vispgrädde
300 gram vit choklad - jag använder alltid en finare choklad här, som den från Lindt, eller röd Candy Melts
1 msk vanilj extrakt
några droppar hushållsfärg

Gör så här: Värm upp vispgrädden i en kastrull, men var försiktig så att den inte kokar. Häll den varma grädden över chokladen och rör i tills du allt har smält och blandats fint tillsammans. Sätt in blandningen i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natt. Plocka fram sen och vispa upp. Det går ganska fort att få en len och fin frostning. Övervispa inte. Spritsa cupcakesen med frostningen och dekorera enligt önskemål och smak.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden