Rabarber och jordgubbskaka

Grattis Sverige på National dagen! Det firade vi med en rabarber och jordgubbskaka. Hoppas Ni har alla haft en fin dag idag.

Read about it in English here!

3 dl rabarber i bitar
3 dl jordgubbar i bitar
1/2 dl socker till frukten
175 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Till servering: jordgubbar och vaniljsås

Gör så här: Blanda rabarber med jordgubbar och 1/2 dl socker. I en separat skål, rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med mjölken i äggvispet. Smörj och bröa en rund springform på ca 24 cm och häll över smeten i den. Fördela frukterna ovanför och tryck försiktigt ner de i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter på 175 grader C. Låt svalna och servera med jordgubbar och vaniljsås till.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden