Räkcheesecake

Jag älskar skaldjur och tar alla tillfällen jag kan få för att testa nya recept på det. Denna fantastiska räkcheesecake recept hittade jag hos en duktig tjej som driver bloggen madame-edith.blogspot.se. Väldigt gott!

Read about it in English here!

Botten:

75 gram smör
7 skivor kavring

Fyllningen:

5 gelatinblad
3 dl creme fraiche
400 gram färskost som t.ex. Philadelphia ost
1 kg räkor med skal
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom (ca 80 gram)
0,5 dl hackad dill
1 msk pressad citron
salt/vitpeppar

Gör så här: Börja med bottnen genom att smälta smöret, mixa brödet och blanda ihop till en degig massa. Tryck ut blandningen i en form med avtagbart kant på ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i kall vatten i ca 10 minuter. Blanda ihop creme fraiche och färskost. Skala räkorna och hacka hälften av de i småbitar. Resten av räkorna används till garnering. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraiche/färskosten. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält de under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag bort kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med lite av creme fraiche blandningen (då minskar risken för ev gelatinklumpar i fyllningen). Blanda i resten av fyllningen och rör om ordentligt. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar (gärna över natten). Dekorera med resten av räkorna strax innan servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden