Saffranskaka

18.12.2016 21:29

Familj, äkta vänner och bakning var exakt var jag behövde idag för att vända på något som började som en riktig skitig weekend. Ibland blir man så himla besviken på människor i sin omgivning, men som tur är har man andra vänner som kan stärka en och ge den positiva energi som man behöver.

Han baka hela 7 sorters kakor idag tillsammans med bästa Lili och hennes dotter Andrea. Flera utav de har jag redan gjort förr och recept finns redan här sen tidigare, därför blir det inga nya inlägg om det, men ett par nya godsaker lyckades vi med ändå. En prisbelönad saffranskaka från 1984 har vi först ut här, som bästa Lili har gjort. Tack vännen för en välbehövlig dag tillsammans.


200 gram smör
1 pkt saffran 1/2 gram
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här: Smörj och bröa en form av valfri form (använde ströbröd till det). Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite socker. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, på 175 grader C. Sikta lite florsocker innan servering

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden