Saffranstryffel

09.12.2018 18:42

Har nu provat 2 nya sorter tryffel också. Även om jag hellre bakar kakor i stället för godis, kan jag inte låta bli att ha några sådana också på julbordet. Första tryffel är smaksatt med saffran och i min smak, är det mer av en fudge än tryffel, men receptet säger tryffel ..... 

2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran
Gör så här: Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula. Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker. Klara att servera.

2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran
Gör så här: Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du  fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula. Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen  när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker. Klara att servera.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden