Senap

23.12.2015 15:08

Har aldrig gjort senap förr, och den hemgjord varianten är förvånansvärd enkelt att tillaga och ett bra sätt att komma undan konserveringsmedel och färgämnen som de köpt sorterna innehåller. Den här varianten på senap gör jag med honung för att få lite sötma mot det starka.

1 påse bruna senapsfrön 26 gram
1 påse gula senapsfrön 26 gram
1 tsk salt
1 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk oliveolja
1 msk flytande honung
Gör så här: Häll senapsfröna i en skål och slå över kokande vatten så att de täcks helt.  Låt stå över natten. Sila fröna och blanda ner socker, salt och vinäger. Mixa medd stavmixer tills fröna gått sönder och blandningen antar en flytande konsistens. Rör ner honung och olja och mixa ytterligare en stund. Häll upp i ett glas med lock och förvara i kylen.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden