Sesamskakor

18.01.2014 22:57

Gillar man sesamfrön, är dessa små kakor helt underbara.......Jag gör alltid dubbelsats, då dom har en viss förmåga att försvinna väldigt fort....

Read about it in English here!

2.5 dl sesamfrön,
2,5 dl brun socker,
50 gram smör (mjuk),
2 ägg,
1,5 dl vetemjöl,
0,5 tsk bakpulver,
1 tsk citronsaft,
1 tsk vaniljextrakt.

Gör så här: Häll sesamfröna på en torr plåt och lägg dom i ugnen i 15 minuter, på 160 grader värme. Rör i de lite så dom får en gyllene fin färg. Rör smör och socker poröst, ha i ägg och vaniljextrakt. Blanda vetemjöl med bakpulvret och häll över det i sockerblandningen. Vispa väl och blanda till sist in sesamfröna.

Lägg degen in i kylskåpet i 30 minuter. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, med lite avstånd, då dessa brer ut sig under gräddning. Grädda i 15 minuter på 160 grader. Låt svalna på en galler.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden