Skärgårdssill

23.12.2015 15:26

Skärgårssillen är den sorts sill som jag först lärde mig att äta som vuxen när jag flyttade till Sverige. Hade aldrig ättit sill innan och första intrycket var att det både såg ut och lukatade som kattmat.....Det var dock inte svårt att ändra uppfattning när man smakade, även om det tog emot lite i början. Nu är denna sill fortfarande en favorit hos mig... och väldigt kul att få göra min egen variant.

2 burkar med inläggninssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvissningarna på burken)
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
80 gram mixcaviar
1 dl hackad dill
1 knippe gräslök
1 tsk honung
salt, peppar
Gör så här: Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär den i mindre bitar. Blanda creme fraiche, majonäs, caviar, dill, klippt gräslök och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner sillen och lägg över i en burk. Förvara i kylen.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden