Härliga färger i en skogsbärstårta ....och äntligen ett recept där du inte behöver använda hela påsen med socker. Dessutom är bottnen fritt från gluten, bakat på mandelmjöl i stället för vete. Bra mycket bättre, då mandelmjöl innehåller mindre än 10% kolhydrater än vetemjöl och dubbelt så mycket fibrer och protein. Tänk vad hälsosam jag börjar bli....ha ha... Det kanske finns hopp om mig trots allt! Baka och njut, hör ni!
![](https://a3cca8e224.clvaw-cdnwnd.com/e4c91a03bb8f8e7e66230024ca93c791/200000979-38c9d3abbc/Skogbärgstårta.jpg)
Botten:
100 gram mandelmjöl,
1 dl florsocker (60 gr),
3 äggvitor,
0,6 dl socker (50 gr)
Fyllning:
300 gram skogsbär (jag använde frysta bär, hälften hallon, hälften blåbär)
7 gelatinplattor
600 gram vanilj kvarg
200 gram yoghurt naturell
125 gram socker
Gör så här:
Bottnen: Sätt ugnen på 170 grader C. Klä en rund form (med avtagsbar kant) med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl och florsocker i en bunke. Vispa äggvitorna och sockret till hård skum. Rör ner marängen i mjölblandningen med en slickepott och fördela i formen. Grädda den i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt den svalna när den är färdig.
Fyllning: Låt bären tina. Lägg gelatinplattorna i kall vatten i ca 10 minuter. Blanda kvarg med socker och yoghurt. Värm upp bären i en kastrull och mosa de med en stavmixer. Ta upp gelatinplattorna, kläm ur vattnet och lös upp de i de varma bären under omrörning. Låt svalna lite. Häll bär moset i en tunn stråle över kvarg smeten, under ständig omrörning. Häll allt över den kalla bottnet och ställ i kylen för att stelna i några timmar, helst över natten. Färska bär är alltid gott och fint att dekorera med.