Snickers längder

20.03.2023 19:58

Choklad, karamell, jordnötter....Så enkelt och så gott. En ny favorit här i huset, speciellt när en sats räcker till 3 längder. 

Botten:
6 ägg
160 g socker
120 g mjöl
30 g kakaopulver
en tsk bakpulver
en nypa salt
en tsk vaniljsocker
80 ml solrosolja eller raps.
Gör så här: Separera försiktigt äggvitan från äggulorna. Lägg äggvitan och en nypa salt i en ren och torr skål. Vispa dem med mixern på hög hastighet tills de blir skum. Blanda sedan gradvis in sockret och fortsätt att blanda tills det att det bildas styva toppar.  I en separat skål, blanda olja, vaniljsocker och äggulorna. Blanda med en slickepott tills det är slätt. Tillsätt ägguleblandningen i äggviteskummet med hjälp av en slickepott eller mixern på låg hastighet. Ha i det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret och kakaopulvret. Blanda tills den är slät. Lägg över degen till en rektangulär plåt, klädd med bakplåtspapper. Fördela det jämnt. Grädda i ca 20 minuter i ugnen på 175°C. Låt svalna helt innan du monterar ihop det.
Pensling av bottnar för saftigare resultat:
200 ml kall mjölk.
Fyllning 1: 
200 g smör 82% (rumstempererad)
200 g karamelliserad kondenserad mjölk (rumstempererad).
Gör så här: vispa det mjuka smöret med mixern i 3-4 minuter, tills det blir fluffigt och vitaktigt. Tillsätt sedan den karamelliserade kondenserade mjölken i den, blanda tills den är slät.
Fyllning 2:
250 g kolasås (köps färdig på tub i glasshyllan)
200 g rostade jordnötter
Gör så här: Hacka jordnötterna och blanda med kolasåsen.
Fyllning 3:
3 dl vispgrädde min. 30%
150 g kondenserad mjölk (kall).
Gör så här: vispa vispgrädden (kall, precis uttagen ur kylen) med mixern tills mjuka toppar visas. Tillsätt kondenserad mjölk och fortsätt mixa tills det att det bildas jämna och styva toppar.
Sätt ihop tårtan: skär den i 3 lika delar (på längden). Pensla längderna med kall mjölk med en silikonborste. Bred på ett jämnt lager av kräm 1. Fortsätt med ett lager av kräm 2 och slutligen spritsa på kräm nummer 3.
Eventuell glasyr gör du genom att värma upp vispgrädden (får inte koka) och blanda sedan i hackad mjölkchokladen tills den är slät. Slingra över kakan.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden