Strawberrys cream Lindor kakor

01.05.2015 19:48

Hipp hipp hurray för mig idag. 43 år på papper.....men jag är ganska säker på att nån har vänt på siffrorna av misstag...för 34 är mer vad jag känner mig som. Det blev i alla fall en lugn dag idag...lugnen förre stormen som man säger, då alla gäster kommer imorgon. Bakade några kakor idag av min favorit choklad från Lindl Lindor, som har en limited edition på en ny sort med jordgubbssmak. Till och med jag som inte gillar så mycket torra små kakor, tyckte att dessa var väldigt goda. Vet dock inte om de överlever till imorgon. Ha en fin kväll alla och många kramar ifrån mig!

Recept för 24 st. 

1 påse med Lindt Lindor strawberry cream choklad kulor (12st)
100 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
1,5 dl socker
2 ägg
1 msk sirap
6 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 limefrukt (både skal och saft)
Gör så här: Rör ihop smör, båda sorter socker och lime saft och skal. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner det i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna, lägg en halv kula choklad i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen. Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.  Grädda i ca 6-8 minuter på 200 grader C. Kakorna är klara när de spruckit upp lite.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden