Student tårta 2016 Alexandra

11.06.2016 12:45

Tjej tårtor är alltid lättare att baka tycker jag, eller rättare sagt lättare att dekorera. Allt blir så mycket bättre med lite rosa. Äkta blommor är också en favorit att använda, det går aldrig att slå ...... och att bygga de lite på höjd uppe på tårtan, tycker jag blev super fint. Väskan är gjord i sockerpasta ...  och runt om, har jag klätt tårtan med ätbar spets. Grattis till studenten Alexandra!

Botten (2st som delas i 2 och ger 4 lager):
12 ägg
mjöl
potatismjöl
socker
4 tsk bakpulver 
rosa färg
Fyllning:
400 gram rumsvarmt smör
7 dl florsocker
800 gram Philadelphiaost
100 gram gräddfil
2 tsk vaniljessens
4 msk sirap
Gör så här: Börja med att göra klä 2 formar på 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Låt pappret sticka upp en bra bit ovanför kanterna eftersom bottnarna kommer att bli väldigt höga. Jag gör en botten i taget: Mätt upp de 6 äggen i ett glas. Ta ett lika stort glas och fyll med lika mycket socker. Vispa ihop ägg och socker i minst 15 minuter. Mätt upp ett tredje likadan glas till hälften med mjöl och till hälften med potatismjöl. Det ska tillsammans vara samma mängd som socker. Blanda det i äggblandningen tillsammans med bakpulvret och färg. Blanda försiktigt men inte för länge. Fördela smeten i formen och grädda på 175 grader C i ca 40 minuter. Gör en andra botten på samma sätt och låt de svalna helt innan du fryser in dessa till dagen efter.
Dagen efter: tag fram bottnarna, dela de i 2 lager och flytta över de till kylskåpet. Gör fyllningen genom att vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet i ca 10 minuter. Tillsätt Philadelphia osten och vispa på låg hastighet tills det är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och sirap. Blanda väl och använd till att fylla tårtan med, samt spackla enligt önskemål.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden