Svärmors Karamellpudding

Svärmors karamellpudding är min absoluta favorit. Äter det direkt från fatet ... och delar ogärna med någon annan. Receptet däremot kan jag dela här. Såååå gott.

Börja med att smälta lite socker i formen som du tänker använda till puddingen. Låt stelna lite innan du häller på puddingsmeten.
7 dl mjölk
2 msk socker
7 ägg
Gör så här: Koka ihop mjölk och socker. Låt det svalna. Vispa äggen och blanda sedan med mjölk/socker blandningen. Sila och tillsätt även lite vanijsocker.
Häll puddingsmeten i formen och grädda i ca 1-1 1/2 timme på 150 grader C, i ett vattenbad. Låt svalna helt innan du vänder formarna upp och ner på ett fat och servera. Var försiktig när du vänder på dessa, då såsen kan skvätta.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden