Syrén socker

30.05.2014 18:42

Våren är en underbar årstid tycker jag. Jag bara älskar se hur alla växter och blommor vaknar till liv igen och tillbringar så mycket tid jag bara kan i min trädgård. När tulpanerna har blommat över och magnolian kämpar för att få ut sina sista magnifika knoppar, är det syrénernas tur att ta över trädgården. Detta är en av de få blommor som påminner mig så mycket om min barndom och var bland det första jag planterade när vi köpte vårt hus. Att gå förbi en syrén buske och känna dess ljuvliga doft, är som att färdas tillbaks i tiden till det att jag var 5, och gick hand i hand med mormor.

Syrén socker är däremot något nytt för mig. Har aldrig gjort det förr, men tyckte om ideén väldigt mycket. Det skall vara väldigt gott att använda när man bakar och jag skall definitivt testa använda det.

Plocka några syrén blommor och låt de ligga på en tidning i några minuter så att alla eventuella krypen tar sig ur blommorna. Plocka sen de små blommorna och varva de i en burk eller påse tillsammans med socker. Skaka om lite. Sockret gör att blommorna blir konserverade och håller sig fina.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden