Tekakor

07.03.2015 16:35

Det blev tekakor till frukost idag, eller rättare sagt.... till brunch. Det tar en stund i jäsningprocessen att göra tekakor, men helt klart värt...och eftersom mina barn sover lite längre numera på morgonen, har jag gott om tid att fixa nybakad bröd till frukosten. Ha en trevlig helg alla!

Read about it in English here!

Recept för 20st tekakor:

50 gram jäst
1 äggula
1 tsk salt
3 msk honung
13 dl vetemjöl
5 dl fingervarm mjölk
200 gram smör

Gör så här: Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt honung, salt, äggula, mjöl och smör. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter. knåda degen på mjölat bord och dela i 20 lika delar. Forma de till runda bollar och låt jäsa några minuter. Kavla bullarna platta och placera på plåtar klädda med bakplåtspapper. Det får plats 5 st på varje plåt. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i åtta minuter på 250 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden