Tomatsill

I år valde jag att göra min egen inlagda sill. Rent ekonomiskt är det ingen vinning med det, då det är mycket billigare att köpa färdigt på burk, men känslan är helt annan när man har gjort det själv. Tomatsill är en av de fyra sorterna jag valde att göra. Gott med mycket rödlök i.

1 burk med inläggninssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvissningarna på burken)
1 rödlök
4 msk matolja
1 msk vinäger
1 dl tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 dl vatten
persilja
Gör så här: Hacka löken och lägg den med sillfiléerna (i små bitar) i en glasburk. Blanda olja, vinäger, tomatpuré oc vatten. Smaksätt med peppar. Häll detta över sillen. Låt det stå kallt i ca 4-5 timmar eller över natten. Garnera med persilja.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden