Tosca snittar

05.12.2020 11:07

Knäckiga Tosca snittar, med mördegsbotten som är lätta att baka i långpanna. En av de kakorna till Julbordet. ha en fin Andra Advent alla!

 Mördegsbotten
3½ dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
¾ dl strösocker
175 g smör
1 ägg
Toscasmet
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk kaffegrädde
100 g skållad hackad mandel
½ dl hackade pistaschnötter
Garnering
150 g mörk choklad
Gör så här:  Mördegsbotten: Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakplåtspapper. Lägg det i en långpanna med samma mått. Grädda i nedre delen av ugnen 8 min, 175 grader. Toscasmet: Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull. Bred ut smeten på mördegen. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Låt svalna. Garnera med smält choklad.

Mördegsbotten
3½ dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
¾ dl strösocker
175 g smör
1 ägg
Toscasmet
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk kaffegrädde
100 g skållad hackad mandel
½ dl hackade pistaschnötter
Garnering
150 g mörk choklad
Gör så här
Mördegsbotten: Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakpapper. Lägg det i en långpanna med samma mått. Grädda i nedre delen av ugnen 8 min, 175 grader. Toscasmet: Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull. Bred ut smeten på mördegen. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Låt svalna.
Garnera med smält choklad.Mördegsbotten
3½ dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
¾ dl strösocker
175 g smör
1 ägg
Toscasmet
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk kaffegrädde
100 g skållad hackad mandel
½ dl hackade pistaschnötter
Garnering
150 g mörk choklad
Gör så här
Mördegsbotten: Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakpapper. Lägg det i en långpanna med samma mått. Grädda i nedre delen av ugnen 8 min, 175 grader. Toscasmet: Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull. Bred ut smeten på mördegen. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Låt svalna.
Garnera med smält choklad.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden