Triple chocolate cheesecake

24.01.2015 14:04

En cheesecake tårta i tre olika lager blev levererad  till min svägerska som fyller år nu i veckan. Vit choklad, mjölkchoklad och mörkchoklad på en botten av chokladkex......Helt i min smak med massor av choklad, med lite bär på toppen för att brytta av både smak och färg. Grattis på dagen Åse-Britt!

Botten:
300 gram chokladkex
125 gram smör
Fyllning:
200 gram vit choklad
200 gram mjölkchoklad
200 gram mörk choklad
0,6 dl  kokande vatten
3 tsk gelatin pulver
750 gram mjukost
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Gör så här: Smörj insidan av en springform på ca 23 cm. Krossa kexet till smulor. Smällt smöret och blanda den med kexsmulorna. Blanda väl och häll sedan över i den smorda formen. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Fyllningen: Strö över gelatinpulvret i det kokande vattnet. Rör i tills det att gelatinen har upplösts. I en separat skål, vispa ihop mjukost och socker till en smidig, mjuk kräm. Tillsätt vispgrädden och fortsätt vispa en liten stund. Tillsätt gelatin blandningen och vispa tills det att allt är väl blandat. Dela ostkrämen nu i 3 lika delar i 3 skålar. Börja med att smälta den vita chokladen över vattenbad och blanda den i den första skålen med ostkräm. Blanda väl och häll den som första lager över kexbottnen. Ställ i frysen i en kvart. Fortsätt med att smälta mjölkchokladen och blanda den med ostkrämen i skål nummer 2. Häll över det vita lagret och ställ i frysen i en kvart. Smält till sist den mörka chokladen och blanda den med den sista ostkrämen. Häll den över mellanlagret och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden