Vaniljhjärtan

19.04.2015 20:24

Både goda och väldigt skrämmande nyheter här när jag fick veta att jag gick vidare till slutcastingen inför "Hela Sverige bakar". Nu är vi bara några få kvar av ett ganska stor antal sökande och inom ca en vecka kommer de 12 deltagarna att väljas ut till programet. En ganska tuff slutcasting, men delade det med några fantastiskt fina tjejer och kunde ha lite roligt också bland alla nervpirrande steg. Hela den här erfarenheten så långt har fått mig att inse hur mycket jag egentligen har lärt mig på det här året som jag bloggat, som jag testat alla möjliga recept....samtidigt som jag också inser hur mycket jag har kvar. Jag får panik av tanken på hur mycket jag inte har en susning om. Tur att man är såpass envis som man är och inte ger upp.........Med  detta blivit sagt, kommer jag nu att testa baka en del lite mer klassiska recept som jag inte varit så intresserad av tidigare....och vaniljhjärtan är först ut på listan nu när jag fick låna fina formar från min kollega Monica. Ha en fin söndags kväll alla!

Recept för 16st.

Deg:
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
225 gram smör
Vaniljkräm fyllning:
1 ägg
1 msk socker
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Deg: Smörj hjärtformar av metall väll. Blanda samman mjöl, potatismjöl, socker och smör till en smidig deg. Svep in degen i plasfilm och låt den vila i ca 45 minuter i kylskåpet.
Fyllning: Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under vispning  på svag värme tills krämen tjocknar. Låt kallna och smaksätt därefter med vaniljsocker.  
Sätt ugnen på 200 grader C. Kavla degen till en ganska tjock platta. Klä de smorda formarna med hälften av degen. Jag brukar lägga degen mellan 2 bitar med plastfolie och kavla så att det inte fastnar på varken bordet eller kaveln. Lägg en klick med kräm i varje form. Täck de med ett lock av deg, kläm till degen väl runt kanterna. Grägga kakorna på galler i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter (de skall inte bli bruna...bara lätt börja bli lite gyllene) Själp försiktigt upp kakorna på ett plant yta medan de ännu är varma (dock inte direkt när du tagit ut de från ugnen) Sikta över lite florsocker strax före servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden