Vattenmelon gelé

02.08.2019 21:05

Nu är det barnen som tipsat om att kunna göra vattenmelon gelé direkt i skalet, vilket blev väldigt effektfullt tycker jag. Själv gillar jag inte gelé, men för de som gör det, är detta ett roligare sätt att servera det på. Jag tog dock den minsta melonen jag kunde hitta, ca 12cm i diameter bara, vilket ger ganska mycket gelé ändå.

4 dl vattenmelonjuice
sockerlag
1 msk gelatinpulver per 4 dl juice
röd karamellfärg
(kom ihåg att en sats är 4dl vätska + 1 msk gelatinpulver - behöver du mer vätska, gör du fler satser)
Gör så här: Dela melonen i 2 halvor. Gröpa ur allt fruktkött och mät efteråt hur många dl vätska som halvorna rymmer, för att veta hur mycket juice du behöver göra. Gör vattenmelonjuice genom att mixa fruktkött från vattenmelon med en stavmixer och sedan sila den. Tillsätt sockerlag för att uppnå de antal dl du behöver. Tillsätt lite röd karamellfärg för att få och rödare gelé. Rör ut gelatinpulvret i en halv deciliter av fruktjuicen och ställ att stelna. Värm resten av juicen i en kastrull under omrörning. När juicen är varm - rör ner gelatinet och rör tills det löser sig i den varma juicen. Häll i melon halvorna och ställ att stelna i kylskåp.

4 dl vattenmelonjuice
sockerlag 
1 msk gelatinpulver per 4 dl juice
röd karamellfärg
(kom ihåg att en sats är 4dl vätska + 1 msk gelatinpulver - behöver du mer vätska, gör du fler satser)
Gör så här: Dela melonen i 2 halvor. Gröpa ur all fruktkött och mät efteråt hur många dl vätska som halvorna rymmer, för att veta hur mycket juice du behöver göra. Gör vattenmelonjuice genom att mixa fruktkött från vattenmelon med en stavmixer och sedan sila den. Tillsätt sockerlag för att uppnå de antal dl du behöver. Tillsätt lite röd karamellfärg för att få och rödare gelé. Rör ut gelatinpulvret i en halv deciliter av fruktjuicen och ställ att stelna. Värm resten av juicen i en kastrull under omrörning. När juicen är varm - rör ner gelatinet och rör tills det löser sig i den varma juicen. Häll i mellonhalvorna och ställ att stelna i kylskåp. 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden