Easter marshmallows

05.04.2014 12:44

Snart är det Påsk och det förknippar man bl.a. med färgen gul.....just den färg jag tycker allra minst om. Vet inte varför, men jag har aldrig tyckt om det. Äger inga kläder i den färgen, ingen inredning och det skulle bli rena katastrofen om någon gul blomma skulle ta rot i min trädgård.....Man är bra konstig ibland.....Men, men....nu gjorde jag ett försök att för Påskens skull, baka något i den färgen i alla fall....och valet föll på några halvgula Påsk marshmallows....

Read about it in English here!

Du behöver nedan ingredienser gånger 2, om du vill göra två satser som jag har gjort här; en vit och en gul.

4 1/2 tsk gelatin pulver,
1,3 dl kallt vatten,
2 dl socker,
130-140 ml flyttande glukos,
0.7 dl extra vatten,
2 tsk vanilj extrakt.

Gör så här: Blanda gelatin pulvret med 1,3 dl kall vatten med en sked och låt det stå åt sidan så länge, i en skål som tål att värmas i mikron senare. I en kastrull, blanda 2 dl socker med hälften av glukosen (ca 70 ml) och det extra vattnet (0,7 dl). Värm upp på medel värme tills det nått 120 grader. Ta fram gelatin röran och värm upp i mikron i 30 sekunder. I  en separat skål, häll över resterande glukos (ca 70 ml) och tillsätt det varma gelatinet som du har precis värmt i mikron. Vispa på lägsta farten i några minuter. När socker på spisen har nått 120 grader, ta och häll försiktigt över det i gelatin och glukos röran, medan du fortfarande vispar på lägsta farten. Öka till medel hastighet och vispa i 5 minuter. Efter 5 minuter, öka hastighet till det högsta och tillsätt vanilj extrakten. Vispa i 5 minuter till och så är du klar. Häll över marshmallow fluffen i en smord form på ca 25x35cm. Gör det fort eftersom den har en förmåga att stelna väldigt fort. Låt det vila nu börja från början med att göra en sats till. Denna gång tillsätter du några droppar gul hushållsfärg (eller annat färg för den delen) tillsammans med vanilj extrakten på slutet. Häll över den gula marshmallow fluffen på den vita och strö över lite florsocker. Låt vila i 10 minuter och sen är det bara att vända över den på ett bakplåtspapper, dela i önskad storlek och rulla alla bitar i florsocker . Lycka till!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden