Jordgubbspaj

01.08.2014 10:04

Inne på sista semsterdagarna nu. Måndag börjar vi på jobb igen, men ingenting att klaga över. Vi har haft en fantastiskt fin sommar i år och det fina vädret verkar vilja hålla i sig ett tag till. Underbart. Det firar vi med en somrig jordgubbspaj. Ha det fint!

Read about it in English here!

Skal:

125 gram margarin
1 nypa salt
1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 dl Kesella mager

Citronkräm: hämta recept här.

Fyllning: 1 1/2 liter jordgubbar

Glasyr: 1 1/2 dl stark jordgubbssaft, 1 msk maizena

Gör så här: Hacka ihop margarin, salt, socker och mjöl till en smulig massa i en bunke och tillsätt kesellan. Arbeta ihop till en deg, kavla ut med lite mjöl på mjölat bord och tryck ut den i en springform á ca 20-24 cm i diameter. Nagga med gaffel på några ställen. Grädda degen i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200 grader C. Låt svalna. Gör i ordning citronkrämen och bred ut den i pajskalet. Rensa jordgubbarna och toppa pajen med de. Koka upp jordgubbssaften, vispa ner maizenan och sjud i en halv minut. Dra kastrullen från plattan och låt svalna. Skeda glasyren över jordgubbarna och låt stelna. Ställ svalt till serveringen.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden