Påsk pops

12.04.2014 10:39

Hej på er! Idag har jag gjort några äggformade pops, inför den stundande Påsk firandet nästa vecka. Lite osäker dock på om de kommer att överleva så länge. Gjorde bara några få för att testa......och de går åt väldigt snabbt här hemma. Hade väldigt kul tillsammans med min dotter när vi pyntade dessa. Det kändes lite som när vi pyntar pepparkakor  till Jul.....mycket strössel på en liten kaka, men är man 5 år så är just det som är det roligaste med att hjälpa till i köket, så hon fick bestämma här.

kakrester, 200 gram vit choklad, 200 gram mjölk choklad, pynt

Gör så här: Smula kakrester i en skål (jag har använd citron muffinsar) och blanda ihop med den smälta vita chokladen. Forma till små ägg och trä de på lollipops pinnar. Bra tips  här är att doppa pinnarna i lite choklad innan du sticker in de. Då håller de sig på plats bättre. Lägg dessa i frysen i någon halv timme innan du doppar de i mjölkchokladen. Pynta så som du önskar och sen är det klart.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden