Påsk äggtoddy

19.04.2014 22:54

Vi avslutar denna gångs påsk teman med en enkel dessert som har en extra friskt smak av lime och hallon. Gott mot den söta marängvispen. Den går fort att göra och skall serveras på en gång. Servera gärna i lite mindre glas annars kan den upplevas lite för sött om det är för mycket av marängvispen. Receptet räcker till 4 mindre glas och kommer från Allt om mat.

4 ägg
1 lime frukt
2 dl hallon
4 msk + 4 msk socker

Gör så här: Fördela hallonen i 4 glas (lite mindre glas annars kan efterrätten upplevas lite för sött om det är för mycket av marängvispen). Separera äggulor från vitor. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en fast marängsmet. Vispa äggulorna med 4 msk socker till fluffig smet, för ca 5 minuter med elvisp.  Skölj lime frukten noga och riv det yttersta skalen som du lägger åt sidan så länge. Pressa ut saften från limen och häll över det i äggblandningen. Fördela smeten över hallonet i de fyra glasen och spritsa på marängen. Strö över limeskal och servera. Denna efterrätt går tyvärr inte att göra så mycket i förväg, då den "smälter" gärna.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden