Påsk tårta 2017

15.04.2017 21:46

Vill man ha en rolig tema för tårta nån gång, skall man alltid låta barnen komma med förslag. Deras fantasi är oändlig, och en del av de fantasier går faktiskt att göra till verklighet. Det är årets Påsk tårta bevis på. Fick dock slipa lite på förslaget som innehöll både fjädrar och solglasögon.... Undrar vad de hittar på nästa gång? Glad Påsk på er! (innehållet i tårtan är en valig morotskaka)

Bottnen: den gräddade jag i en valig långpanna och använde sedan ett stort Påskägg för att forma kakan.
6 ägg,
4,5 dl socker,
4,5 dl vetemjöl,
3 tsk bikarbonat,
3 tsk kanel,
1,5 tsk salt,
1,5 tsk vaniljsocker,
2,3 dl sojaolja,
6 dl morötter.

Glasyr:
150 gram smör,
3 pkt Philadelphia ost (naturell),
375 gram florsocker,
 2 tsk vaniljsocker.

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda i en separat skål: vetemjöl, bikarbonat, kanel, salt, och vaniljsockret. Häll över det i äggsmeten och vispa en liten stund till. Riv morötterna på det minsta av rivjärnet, kläm ur all saft och blanda ihop med oljan. Häll över morötterna i smeten och rör i med en slev. Häll över det i en smord långpanna och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 40 minuter, på 190 grader.

Gör i ordning glasyren genom att röra ihop rumstempererad smör, ost, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan när den har svalnat. Jag gjorde det direkt i ägget som jag först klädde med plastfolje.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden