Tiramisu fyllda Påskägg

15.03.2016 12:59

Självklart var jag tvungen att testa även Tiramisu fyllning till mina Kinder ägg. Jag älskar kaffe smaken i efterrätter, vilket är väldigt konstigt då jag inte dricker någon kaffe. Doften av kaffe samt smaksättning med det är något helt annat. Här kommer recept på ännu ett fyllt Kinder ägg som går att göra väldigt snabbt. Med lite fantasi i dukningen och upplägget, kan det bli en cool efterrätt på Påsk middagen. Ha det gott!

4 Kinder ägg
2 ägg
2 matskeddar socker
125 gram mascarpone ost
2 savoiardi kex
1 dl expresso kaffe (rumstempererad)
Gör så här: Gör försiktigt hål i varje chokladägg, bara så stor att man kan ta ut leksaken om är innuti. Lägg de åt sidan.
Ta fram de riktiga äggen och separera äggvitor från äggulor. Vispa äggulor med socker tills den blir ljus och tjocknar lite. I en annan skål, vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt marcarpone osten i äggvitan och blanda väl med ett slickepott. Blanda ihop äggule blandningen med äggvite blandningen och ställ åt sidan.
Dela varje kex i 4 lika delar. Doppa kexbitarna i kaffe (väldigt snabbt på varje sida). Lägg en bit kex i varje ägg, toppa med en skedd av krämen och varva med kex och kräm en gång till tills chokladäggen är fyllda. Riv lite choklad ovanpå och servera efter att de läggat och dragit till sig smak i någon timme först.
 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden