Referenter

Den här sektionen är tom.

Blogg

26.11.2020 19:48
Bestefar står för morfar/farfar på norska och eftersom jag är gift med en norrman, är farfar alltid bestefar för oss. Det tog barnen många år innan de förstod att farfar och bestefar var samma sak, fast på olika språk. Hursomhelst, vår älskade bestefar har kommit på ett alldeles eget recept på...
26.11.2020 19:35
Det var inget svår val av tårta och tårtmotiv till sonens födelsedag i år. Han älskar bara en sorts tårta och det är morotskakan, så det fick bli det. Motivet dock fick jag välja själv, och det är i stort sett så som jag kommer att minnas min son som bäst som 16-årig: sovandes med fötterna utanför...
09.11.2020 08:52
Till min älskade pappa på sin 79 års dag. Han älskar ju whiskey..... så valet var ganska enkelt denna gång. Vanlig Tiramisu lagar man oftast med Amaretto, vilket jag inte riktigt gillar, därför har jag testat både rom och whiskey istället, vilket passar mig mycket bättre. Till just denna Tiramisu,...
09.11.2020 08:46
En supergod browniebotten med galet god mjölkchokladkräm på toppen. Det lägger i alla fall jag i min hög av favoriter.  Browniebotten: 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt) 1 msk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Gör så här:...
19.09.2020 19:43
Återigen går jag tillbaks till mina rötter och försöker återskapa barndomsminnen. Kringlor i alla dess former var vanlig förekommande under min barndom, och jag älskade de alla. Många sorter var åt det hårda, salta hållet, men här kommer ett recept som en fantastiskt mjuk och lite sötare. Åt den...
13.09.2020 17:36
Alttså, nu tror jag verkligen jag är nåt på spåret här. En Tiramisu utan mascarpone, men desto mer rom och choklad istället. Behöver inte ens gräddas något. En tårta att imponera med.  Ingredienser: 2  paket ladyfingers kex 400 g Krämen: 200g mjölkchoklad 300g mörk...
13.09.2020 17:34
Börjar snegla lite mer och mer på rumänska recept numera och återupptäcker smaker jag trodde var glömda för länge sedan. Amandine tårta är egentligen en bakelse som har gjorts i Rumänien så länge jag minns. Som liten, minns jag att dessa såldes på alla konditorier som små bakelser som fullständigt...
02.08.2020 19:08
Friskt och söt lime och citronpaj i små glas. Mycket riklig, citrussmak, så använd gärna lite mindre glas i fall du har gäster som inte är så förtjust i just sånt. Bättre att de som gillar citrussmak tar flera portioner än att det går till spillo.  Lime- och citronkräm: 1 dl limesaft,...
31.07.2020 12:02
10-års bröllopsdag idag och mannen i huset fick välja efterrätt. Ett norskt recept som består av en tunn sockerkaksbotten, täckt med chokladkräm, grädde och en maräng lock toppad med choklad och jordnötter. Supergott, men kan tyvärr inte göras helt i förväg. Vänta alltid med att lägga på locket av...
21.06.2020 12:19
Jag tror vi haft det finaste Midsommar någonsin i år, trots Corona tider. Vi firade med närmaste familj bara, och med bra avstånd .... men det börjar bli en vana nu. Tårtan är en favorit i repris, men en liten midsommartvist. Glad Midsommar på er alla! Maräng bottnar (2st) 6 äggvitor 4 dl...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden