Referenter

Den här sektionen är tom.

Blogg

02.05.2021 10:21
Dagen till äran, fick jag välja helt själv efterrätt. Grattis till mig ! :)   
03.04.2021 09:06
Fortsätter min Påsk resa med rumänskt recept i år. Ett typiskt sött bröd, fylld med vaniljkvargkräm. Det åt vi alltid till Påsk när jag var liten. Den gjordes även i olika andra varianter till olika högtider. Det som är viktigt här är att dagen innan man har tänkt baka denna, skall man lägga...
03.04.2021 09:03
Ingen ville måla ägg med mig i år, så jag passade på att testa något jag funderat på ett tag: att göra decoupage på ägg. Självklart använde jag inte lim, utan äggvita, som fungerar minst lika bra. Det är bara att hitta några fina servetter och klistra de på äggen till Påsk. Bakade också en brödkorg...
28.03.2021 20:50
Mucenici är en rumänsk tradition som man alltid bakar den 9:e mars. De kan göras på 2 olika sätt, beroende lite på vart i landet man befinner sig.. Jag valde att göra det gräddade sorten, som är en lite sötare deg för bullar, med honung och valnötter. Den andra sorten är som små pastabitar som man...
19.01.2021 07:15
Vi har blivit helt beroende av detta vitlöks "bröd" här hemma. Jag har gjort det flera helger på rad nu och de försvinner direkt från plåten. Enkla att göra, få ingredienser och doften av de väcker även de mest trötta tonåringar ur sängen kan jag säga .... Receptet nedan är för ca 30st. 25 g...
27.12.2020 11:41
Mer tips på vad man göra med rester från Julbordet. Dessa små mumsbitar har snabbt klättrat till en personlig favorit nu. Kommer definitivt att laga de vid flera tillfällen än bara Jul.  Pajdeg: 75 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 0.75 dl kesella minimuffinsform (med 24st små) Fyllning: 3 st...
27.12.2020 10:53
God fortsättning alla! Nu när Julen börjar lägga sig, sitter man ofta med massa rester från Julbordet, som man inte alltid är sugen på att äta av flera dagar i rad. Det går dock att omvandla dessa i nya rätter. Här kommer tips på vad man kan använda rester från julskinka till (förutom alla...
15.12.2020 06:33
Lussebullar gör man på flera olika sätt även om alla recept är ganska lika varandra. I år gjorde jag misstaget att vänta in i det sista med att köpa kesella och när jag skulle till slut göra det, var det slut i hela stan. Då får man tänka om, om man vill ha några lussebullar till Lucia. Här kommer...
15.12.2020 06:32
Focaccia bröd är både lätt att baka och väldigt gott. Här kommer en variant som är lite mer julpyntad, men den biten kan variera hur man än vill. Det jag skall komma ihåg till nästa gång är att kanske inte ha så mycket "pynt" på, för brödet gräddades inte riktigt lika bra där under. Lite gläsare...
05.12.2020 11:07
Knäckiga Tosca snittar, med mördegsbotten som är lätta att baka i långpanna. En av de kakorna till Julbordet. ha en fin Andra Advent alla!  Mördegsbotten 3½ dl vetemjöl (+ lite till utbakningen) ¾ dl strösocker 175 g smör 1 ägg Toscasmet 100 g smör 1 dl strösocker ½ dl ljus sirap 2 msk...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden