Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
16.12.2014 23:21
Makroner var det länge sedan jag bakade och nu till Jul tänkte jag att det vore väldigt gott att göra några sådan med pepparkakssmak. Det blev riktigt smaskens gott och kan varmt rekomendera. Tallriken med dessa, kommer jag att ställa väldigt nära mig på Julafton känner jag...eller kanske...
16.12.2014 23:19
Kom på mig själv att det vore kanske bra att baka några lite "torrare" kakor till Jul också. Jag har annars en tendens att bara göra sånt som har mycket choklad och kräm i, men för variationens skull så gjorde jag även några kola kakor. Ingen favorit hos mig, men säkert gott att doppa i kaffe...
13.12.2014 14:14
I år skall jag inte göra 1000 sorters julgodis bara för att man SKA, utan kommer att hålla mig till de sorter jag verkligen gillar. Lite färre sorter, men desto godare. Karamell och choklad...kan man gå fel med det?...Näääää ...och silikon formarna är ingen måste, de går att göra lika bra i vanliga...
11.12.2014 21:44
Vi fortsätter med Jul bakandet här i huset...... När jag tänker efter, har jag precis börjat, för att det jag har gjort så långt, är tydligen redan slut på något konstigt sätt. Så.... idag har jag tagit mig i kragen och tagit fram kastrullerna igen. Saffansfudgen är nu klar och undangömd också. Vi...
07.12.2014 00:10
Säkert ingen revolutionerande nytt recept på kolor här, men jag köpte några roliga silikon formar i Kina nyligen som jag bara var tvungen att testa....och visst blev mina små griskolor söta? ... på alla sätt......
3 dl grädde
50 gram smör
1 1/2 dl sirap
3 dl socker
1/2 dl kakao
Gör så här: Koka...
06.12.2014 23:29
Andra advent och dags för lite pyssel igen........
Dörrkransar gör jag vaje år på lummer (ibland med lite inslag av granris). Jag tycker om stora, tjocka kransar, därav storleken på mina och de tenderar att se exakt likadana ut varje år.....men vem vet, nästa år kanske jag kan överraska...
03.12.2014 21:58
Just när man tror att man har kommit på en aldeles egen smaskig recept, blir man ganska besviken när man, vid första internät sökning, inser att ganska många andra har hunnit upptäcka samma recept långt förre dig. Men, men......, det spelar egentligen ingen roll, eftersom det bara bevisar att så...
03.12.2014 21:26
Det är många som passar på och gör pepparkakscheesecake nu i December och jag blev själv lite nyfiken och testade. Väldigt enkelt, väldigt gott och den kan dessutom göras i god tid förre dagen den skall serveras. Påminde lite i smak som Sandwich glass faktiskt...vilket barnen tyckte väldigt mycket...
30.11.2014 22:46
Årets pepparkakshus är äntligen färdig. Tog 12 timmar att göra....en hel hel svordomar (på 3 olika språk) och 5 paket med färdig köpt pepparkaksdeg. Bara hälften av degen gick till själva pepparkakshuset...andra hälften gick åt misslyckade delar, eftersom jag var för lat för att göra någon mall...
30.11.2014 22:44
Nu har vi börjat med Julbakandet här i huset och först ut är den Norska kranskakan som har blivit en tradition hemma hos oss. Jag gör det på norskt recept, i norska formar...men eftersom dessa formar är kanske lite svåra att hitta här i Sverige, kan jag bara tipsa om att det går att göra även utan...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden