Artikelarkiv

31.07.2020 12:02
10-års bröllopsdag idag och mannen i huset fick välja efterrätt. Ett norskt recept som består av en tunn sockerkaksbotten, täckt med chokladkräm, grädde och en maräng lock toppad med choklad och jordnötter. Supergott, men kan tyvärr inte göras helt i förväg. Vänta alltid med att lägga på locket av...
21.06.2020 12:19
Jag tror vi haft det finaste Midsommar någonsin i år, trots Corona tider. Vi firade med närmaste familj bara, och med bra avstånd .... men det börjar bli en vana nu. Tårtan är en favorit i repris, men en liten midsommartvist. Glad Midsommar på er alla! Maräng bottnar (2st) 6 äggvitor 4 dl...
21.06.2020 12:18
Älskade Beckis, min brors "minsting" som blivit stor. Fasters lilla goding som ska ut och möta vuxen livet. Hoppas världen är redo för dig, för du kommer att ta alla med storm. Följ dina drömmar och var säker på att vi alltid finns här för dig om du behöver nåt. Lev livet och njut. Stort grattis...
21.06.2020 12:17
Finaste Rickard som tog studenten nu. Din mamma är min bästa vän, den syster jag aldrig haft, som jag känt långt innan du kom till världen. Jag har sett dig växa upp till den fantastiska unga mannen du är idag och mina egna barn har länge trott på riktigt att ni varit kusiner. Önskar dig all gott...
03.05.2020 16:52
Lite tips om hur man göra en vanlig rulltårta, lite roligare. Skickade med denna till dotters skola för snart ett år sen, och det verkar fortfarande pratas om den. Verkar bara som jag glömt lägga ut den här bara.... Innehållet är av vanlig morotskaka, kläd i sockerpasta. Ha det gott! Kaksmeten: 2...
26.12.2019 19:56
Många favoriter i repris blev det på dessertbordet i år, som Kranskaka, Choklad toppar, Mandelfingrar, Kokoskladdkaka, Tryfflar och sånt. Alla dessa finns det redan recept på här i bloggen sen tidigare och kommer därför inte att lägga nån fokus på just de. Det som är nytt dock (för mig) i år är...
26.12.2019 19:19
Ett nytt och välkommet recept till julbordet i år var ädelostpajen med pepparkaksbotten.  Fylld med krämig ädelost och toppad med färska fikon. Det smakar verkligen Jul! Botten 100 g smör 100 g pepparkaka 5 digestivekex Fyllning 3 gelatinblad 300 g ädelost 30 % 2 dl crème fraiche 1 dl...
17.11.2019 19:17
I år fick jag för första gången välja själv tema till vårt pepparkakshus. Jag valde en japanskt pegoda, som jag fick inspiration för under vår resa till Japan tidigare i år. Dessa fantastiskt fina byggnaderna kunde man se lite överallt i Japan, i olika storlekar, färger och en otrolig variation på...
17.11.2019 19:11
När man har en 15-årig som älskar Garfield och morotskaka, kombinerar man båda till en tårta på hans födelsedag. Superkul att göra och väldigt uppskattad. Grattis älskade Marcus!  Bottnen: 4 ägg, 3 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bikarbonat, 2 tsk kanel, 1 tsk salt, 1 tsk vaniljsocker, 1 1/2...
17.11.2019 19:04
Jag ligger verkligen efter i min bloggande här, men här kommer en liten rolig grej att göra till nästa halloween....egen gjorda marshmallows. Supergott och roligt när de flyter i det varma chokladen. 4 1/2 tsk gelatinpulver, 1,3 dl kallt vatten, 2 dl socker, 130-140 ml flyttande glukos, 0.7 dl...
Objekt: 61 - 70 av 336
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden