Referenter

Den här sektionen är tom.

Blogg

16.01.2016 22:16
Rimbo bullar har jag inte gjort på över 20 år tror jag. Det är faktiskt det första jag lärde mig att baka när jag flyttade till Sverige och blev introducerad  till bullvärlden. Rimbobullarna som egentligen skulle fått namnet Ingridbullar kom till när en dam vid namn Ingrid Bohman i Rimbo år...
24.12.2015 13:34
Vi har en ny tradition här i huset: att baka en riktig Jultårta till julafton, utöver all annat smått och gott.....och här kommer årets bidrag, en cheesecake säng, täckt med sängkläder i sockerpasta, såsom självaste tomten som sover gott där i. Sänggaveln är av chokladrull och sockerpasta. Allt...
23.12.2015 15:28
Denna kokoskladdkaka har blivit lite av en tradition att ha till Jul hos oss. Görs enkelt i långpanna, ger många bitar och dessutom går alldeles utmärkt att frysa in. Perfekt att göra i god tid för att minska på julstressen. ...och apropå det, nu måste jag stressa vidare. Julafton imorgon och...
23.12.2015 15:27
I år valde jag att göra min egen inlagda sill. Rent ekonomiskt är det ingen vinning med det, då det är mycket billigare att köpa färdigt på burk, men känslan är helt annan när man har gjort det själv. Tomatsill är en av de fyra sorterna jag valde att göra. Gott med mycket rödlök i. 1 burk med...
23.12.2015 15:27
Nu till en av mina favoriter: senapssillen. Här kommer recept på världena godaste. 1 burk med inläggninsgsill (som först läggs i lag över natten, enligt anvisningarna på burken) 1 dl senap av din favoritsort 3 msk socker 2 msk rödvinsvinäger flingsalt svartpeppar 2 dl neutral olja 2 msk kall...
23.12.2015 15:26
Skärgårssillen är den sorts sill som jag först lärde mig att äta som vuxen när jag flyttade till Sverige. Hade aldrig ätit sill innan och första intrycket var att det både såg ut och luktade som kattmat.....Det var dock inte svårt att ändra uppfattning när man smakade, även om det tog emot lite i...
23.12.2015 15:25
Kryddsillen är inget jag själv äter, men har alltid den på Julbordet i alla fall. Det finns andra som gillar den skarpt, men jag föredrar dem krämigare sorterna. Lite fina färger och variation är aldrig fel dock. 1 burk med inläggningssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvisningarna...
23.12.2015 15:08
Har aldrig gjort senap förr, och den hemgjord varianten är förvånansvärd enkelt att tillaga och ett bra sätt att komma undan konserveringsmedel och färgämnen som de köpt sorterna innehåller. Den här varianten på senap gör jag med honung för att få lite sötma mot det starka. 1 påse bruna senapsfrön...
19.12.2015 17:31
Det bakas inte bara sötsaker till Jul, utan även några nyttiga sorter knäckebröd. Ostknäcke och majsknäcke ..... med massor av olika frön och flingsalt på. Väldigt gott som snacks eller varför inte göra några "ge bort klappar" av de. Alltid väldigt uppskattad med hembakade...
17.12.2015 22:18
Jag har sagt att jag inte skulle göra så mycket julgodis som förra året, men vem försöker jag lura egentligen? Jag är där och rör i kastrullerna i alla fall.... och denna gång fick det bli en liten burk med jordnötsbräck. Ingenting för de med lösa tänder direkt, men ack så gott..... 2 dl...
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden