Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
24.11.2014 22:54
Nu är det snart första Advent, och Jultokig som jag är, fuskar jag lite och börjar med pysslet några dagar innan. Är inte så mycket för den "röda" Julen, men använder mig gärna av vita nyanser, gröna och bruna natur inslag .....fina band och gamla saker. Det är Julpynt för mig. Har hur många idéer...
22.11.2014 22:19
Vi hinner nog med en liten snabb inlägg om några goda snittar, innan det är dags för mig att hoppa in i sängen ikväll. Som jag säkert nämnt tidigare, älskar jag plockmat, där man har möjlighet att bjuda på många olika rätter. Det krävs dock en bra planering att kunna bli klar i tid med alla...
22.11.2014 22:18
Man får säga vad man vill om fransmän, men att baka är något de verkligen kan....och bakelser är något de är bara bäst på. Éclair är egentligen en avlång Petit-chou, en osötat fransk bakverk som oftast fylls med vanilj kräm eller grädde, (men kan lika bra fyllas med andra röror). Jag har, efter...
17.11.2014 22:28
I veckan som gått, fyllde våran son 10 år. Härlig ålder med bestämda åsikter och önskemål. Ibland märks tydligt att tonåren är bara runt hörnet.
Hans önskemål till födelsedagsfirandet ( man får inte längre säga kalas) var en Minecraft tårta.....och självklart antog jag utmaningen utan att riktigt...
17.11.2014 22:27
Jag älskar skaldjur och tar alla tillfällen jag kan få för att testa nya recept på det. Denna fantastiska räkcheesecake recept hittade jag hos en duktig tjej som driver bloggen madame-edith.blogspot.se. Väldigt gott!
Botten:
75 gram smör
7 skivor kavring
Fyllningen:
5 gelatinblad
3 dl creme...
12.11.2014 20:17
Igår fick jag äran att få leverera en tårta till Familjens Hus förskolslärare LENA, i Kumla... som uppskattning från sina arbetskamrater. Jag blev så rörd över att höra hur omtyckt hon är av sina kollegor och uppskattad för sina insatser på jobbet. Min bästa vännina Lili är en av kollegorna och den...
11.11.2014 19:07
Chokladens dag idag....såååå himla tråkigt, så här på en tisdag. Fritt fram att bara njuta av en härlig choklad frossa. Ingen direkt svår uppgift för mig som har en enorm svaghet för just choklad..... Dagens recept är en ny variant på vanliga biskvier som har jag gjort i många år. Har sett att...
05.11.2014 20:57
Den här gången har jag bakat något som jag velat gjort länge. Vet inte vad jag ska kalla de, men vi kallar de "colaci" på rumänska, där de är ganska vanliga i visa delar av landet. De förekommer även i andra östeuropeiska länder och smaken påminner väldigt mycket om bullar. Det är...
26.10.2014 22:31
Idag är det ingen vanlig dag, utan bästa Lili's födelsedag. Min bästa vännina under väldigt många år, tärna på mitt bröllop, Gudmor åt min dotter .... I år, smet hon iväg på semester på sin födelsedag, men dagen innan hon reste, överraskade jag henne med denna resväsktårta som är en vanlig...
26.10.2014 21:41
Flätad pizza är bara en liten roligare variant av en vanlig inbakad pizza. Innehållet går att variera enligt din egen smak, men kom bara ihåg att inte göra den för flytande. För mycket vätska har en tendens att göra den inbakade pizzan lite blöt i bottnen. Recepet här räcker till 4 personer.
Pizza...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden