Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
12.04.2015 21:52
Vad vore helg utan pizza?....ingen riktig helg. Fick göra en inbakad bröd denna gång...en Tortano, italienskt bröd, fylld med mozzarellaost, italienskt salami och tapenade. Riktigt gott och som vanligt uppskattad. Alla sorters pizza är uppskattade hemma hos oss, speciellt nu, när vi för andra...
05.04.2015 20:27
Nu hör ni, har jag testat göra syrliga mjuka godis remmar för första gången. Det är faktiskt inte alls svårt att göra även om det tar lite tid att torka mellan olika moment. Det förutsätter dock att du gillar syrliga godis....och att du har en plan yta att torka dessa på. Jag fick lära mig det...
05.04.2015 20:24
Ingen riktigt Påsk utan en citronpaj tycker jag. Efter en riktigt Påskmiddag, med marinerad lammstek, hasselsbackspotatis, rödvinsås och mycket annat gott.....var det bara perfekt att avsluta med citronpaj, för att det spelar ingen roll hur mätt man är....det finns alltid plats för en bit paj. I år...
03.04.2015 10:21
Påskledig nu, och det verkar som jag gör allt annat förutom "påskiga" saker. Jag har inte ens börjat tänka på vad som skall serveras som efterrätt till Påsk middagen. Maten har jag klar, men resten får jag nog börja sätta fart och planera lite. Det jag däremot har pysslat med istället, är en...
31.03.2015 17:11
Tänk att det skall vara så svårt att hitta den perfekta receptet för vaniljkräm. Jag har provat olika varianter under ett längre period och även om de är alla goda på sitt sätt, har jag fortfarande inte lyckats hitta den som jag kan anse som perfekt. Men, men.....det finns fortfarande många sorter...
28.03.2015 13:32
Igår blev det ingenting bakad här i huset, då jag och Sarah var på disco kalas och ingen bröd på lördagar blir det heller från och med nu, då Marcus börjar träna innebandy, men nu fick jag en liten stund i köket och provade en egen variant av våra klassiska kanel bullar. Jag fick se en bild på...
24.03.2015 19:00
Idag fyllde min kollega Annika år och vi överraskade henne med en liten tårta gjord på vaniljbottnar och fylld med en frosting på Philadelphia ost och rörsocker sirap. Inspiration och recept på frostingen, hittade jag hos en tjej som är bara grym på tårtor....Sockerrus. Bilderna blev lite av en...
21.03.2015 19:33
Idag är det ingen bra dag. En infektion i en tand har gett mig ganska mycket huvudbry de senaste dagarna och besöket hos tandläkaren slutade med antibiotika i 10 dagar innan man kan göra något åt eländet. Och vad gör man när man har ont och tycker lite synd om sig själv?....Jooo, då är det som...
15.03.2015 17:36
I många länder har kringlan blivit symbolen för ett bageri. Enligt wikipedia ska en klassisk kringla föreställer korslagda armar. Det var vanligt att man bad på det viset under medeltiden. Det berättas om att det var en italiensk munk som skapade bakverket på 600-talet, att kringlorna symboliserade...
15.03.2015 17:35
Idag bakade jag focaccia bröd på ett recept från Leila Lindholm. Ett italienskt bröd som är supergott och enkelt att göra..och som dessutom går att fylla med väldigt mycket annat gott. Jag valde dock en enkel variant med bara flingsalt på till idag, men är väldigt sugen på att testa klicka lite...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden