Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
16.10.2015 21:25
Nu har jag verkligen legat på latsidan ett bra tag och inte bakat nåt, men nu till helgen kommer jag nog att ta fram kastrullerna igen och hitta på nåt. Men innan det, vill jag gärna skriva ner min personliga favorit salsa av mango och avocado. Det här är något jag skulle kunna äta dagligen utan...
26.09.2015 18:48
Praliner är verkligen ett område jag inte har gett mig in på än. Ska man göra de på ett riktigt sätt med tempererad choklad, gjutna skal och lockade bottnar, kräver mycket tålamod och träning för att lyckas....och en hel del redskap inte jag har idag. Pralin formar och marmor platta för...
17.09.2015 19:18
Mina barn bara älskar munkar. Det är faktiskt en av de få sötsaker de äter......Lite ironiskt med tanke på hur mycket jag bakar hemma, men munkar till de har jag alltid varit iväg och köpt. Fram till idag d.v.s. Har alltid trott att det var svårt att lyckas med munkar och därför undvikit det länge,...
12.09.2015 21:17
Min stora bror fyllde år igår...och eftersom han är en riktig whisky älskare, överraskade jag med vad annars än en whisky tårta, i ordets alla bemärkelser. Hela tårtan är ätbar (utom den svarta snöret runt den), gjord på en jordnött/maräng botten och fylld med en riktig krämig chokladmousse med...
05.09.2015 19:00
Att göra en babyshower tårta var nytt för mig. Önskemålet från blivande mamman var väldigt tydligt: en gravid mage i blåa toner till en liten bebis pojke som väntas till världen i slutet av oktober. Kunde inte motstå utmaningen trots att jag inte hade några speciella bakformar till just det...
03.09.2015 19:55
Härliga färger i en skogsbärstårta ....och äntligen ett recept där du inte behöver använda hela påsen med socker. Dessutom är bottnen fritt från gluten, bakat på mandelmjöl i stället för vete. Bra mycket bättre, då mandelmjöl innehåller mindre än 10% kolhydrater än vetemjöl och dubbelt så mycket...
29.08.2015 18:29
Macaroner igen. Var bara tvungen att baka dessa igen för att bli lite mer självsäker på att jag kan. De är lite känsliga de här små rackarna, men de blir faktiskt bättre och bättre för varje gång. Det som är nytt för den här gången är att jag lät äggvitorna stå i rumstemperatur i 24 timmar innan...
22.08.2015 17:20
Det är inte alltid man behöver ha en massa krusiduller på en tårta för att få den vacker tycker jag. En naken tårta med bara vackra blommor och färska frukt är lika mycket fröjd för både ögat, gom och själ. Denna tårta är bakat på hittills enklaste recept för tårtbottnar. Man blandar allt för hand,...
11.08.2015 20:24
Makroner är något jag älskar, men också något jag misslyckat med vid ett par tillfällen.........och eftersom träning ger färdighet som det sägs, kunde jag bara inte tacka nej när jag fick frågan om att göra några till en kalas. Önskemålet var egentligen mörkt lila, men jag kunde inte ha i så...
04.08.2015 21:00
En riktigt frosseri i cheesecake blev det här hemma. Två dagar med två olika sorter, och allt är redan nästan slut. Hade faktiskt tänkt att göra ytterligare en med mjölkchoklad, men känner att det kanske behöver gå ett tag innan vi blir sugna på chesecake igen. Får prova något annat istället...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden