Artikelarkiv
14.06.2018 20:19
Älskade brorsdotter Emelie har tagit studenten. Sååå stolt över den fantastiskt fina, unga kvinnan som hon har blivit. En sån underbar dag det har varit, med mycket värme, skratt och glädje. Stort grattis till Studenten finaste Emelie och välkommen till vuxen livet :) .....
Enligt önskemål, blev...
18.02.2018 16:12
Nu har jag återigen snubblat över ett recept som klättrat upp till en favorit direkt. En söt syrlig citronkladdkaka med vit choklad ganache. Enkelt att göra och perfekt kladdig med massor av citronsmak. Någon beskrev den som lemoncurd i kladdkaka-format, vilket jag tycker passar väldigt bra in här....
18.02.2018 16:10
Här tror jag mig ha hittat en chokladbotten som jag kommer att använda flera gånger i framtiden. Saftigare och tyngre på en och samma gång. Det gillar jag. Provade också en mascarpone kräm som visade sig vara ett perfekt kombo till chokladsmaken i bottnarna. Fick ingen bra bild på tårtbiten, då jag...
10.01.2018 19:35
Svärmors karamellpudding är min absoluta favorit. Äter den direkt från fatet ... och delar ogärna med mig till någon annan. Receptet däremot kan jag dela här. Såååå gott.
Det är inte svårt att få till en perfekt crème caramel, man måste bara lära sig dom viktigaste stegen. Det låter komplicerat men...
10.01.2018 19:32
Varje år kring Jul är det alltid ett recept som blir årets snackis och i år var det inget undantag. Bounty med saffran blev årets succé och jag var bara tvungen att prova. De tog slut innan jag ens han smaka, så jag tar det som ett bra betyg.
400 gram kondenserad sötad mjölk
7 dl kokos
0,5 gram...
10.01.2018 19:32
Dagen innan Jul fick jag för mig att jag inte hade tillräckligt med godsaker till Julbordet. Inte alls berättigad fick jag erfara, men det fick mig svänga ihop lite pannacotta också så där i sista stunden. Supergott och super sött när man gör små portioner. Såg ganska festligt ut på...
10.01.2018 19:31
Pannacotta är aldrig fel. Provade att servera det tillsammans med jordgubbar och vaniljsås. Ganska enkelt att göra också..... för att få de i diagonal som jag gjorde, behövs det bara att ställa burkarna på sned under tiden pannacottan stelnar.
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
100 g...
02.12.2017 10:05
Pepparkakshuset hos oss, brukar vi alltid försöka ha färdigt varje år inför första advent. Inte alltid lika lätt, och nästan varje gång blir det en kamp mot tiden för att få det färdig. I år var det ingen skillnad alls, om inte ännu värre då första försöket med huset gick inte...
02.12.2017 10:03
Då var det december igen....och vi skall på riktigt börja baka igen. Det har varit ganska sporadiskt med det under hela det här året kan jag tycka, och många har undrat vad som hänt. Renoveringar, jobbet, livet..... ja, tiden verkar ha bara fyllts med mycket annat. men nu är det snart Jul och då är...
12.11.2017 21:08
Nu har vi en tonåring i huset från och med idag. Dagen firades som vanligt med familj och goda vänner, och är man många som skall samlas, tycker jag att buffé är det bästa man kan bjuda på. Mycket god mat, mycket kärlek, mycket skratt och värme; då trivs jag som bäst. Lägger ut bara ett par...
Objekt: 111 - 120 av 360
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden